
Věděli jste, že 5. února se slaví Světový den pomazánky Nutella®? Tradice vznikla v roce 2007, kdy italsko-americká bloggerka Sara Rosso vyzvala všechny milovníky Nutella®, aby se spojili a společně vzdali hold nejoblíbenější lískooříškové pomazánce na světě.
Přidejte se letos i vy a oslavte Světový den pomazánky Nutella®, která dělá lidem radost a je součástí nejen jejich snídaní už více než šedesát let. Vychutnat si ji můžete na chlebu, lívancích či palačinkách, nebo můžete vyzkoušet některý z našich skvělých receptů.

Valentýnské muffiny s pomazánkou Nutella® a vlašskými ořechy
SUROVINY NA 6 PORCÍ, 12 MUFFINŮ
- 70 g vlašských ořechů
- 150 g hladké mouky
- 150 g celozrnné mouky
- 60 g třtinového cukru
- 50 g másla
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 1 sáček prášku do pečiva
- 90 g pomazánky Nutella® (15 g/porce)
- Sůl
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na muffiny o průměru 2 x 6,5 cm vymažte a vysypte moukou. Odstraňte slupku z jader vlašských ořechů a nasekejte je na malé kousky. Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. V misce smíchejte suché přísady: obě mouky, cukr, vlašské ořechy, prášek do pečiva a špetku soli. Vejce rozšlehejte metličkou, přidejte mléko a vychladlé rozpuštěné máslo. Smíchejte obě směsi, jemně je promíchejte, ale ne příliš dlouho, dokud nebude mouka důkladně mokrá (těsto musí zůstat mírně hrudkovité).
- Naplňte formičky těstem do tří čtvrtin a poté je dejte péct na přibližně 20–25 minut, nebo dokud muffiny nezvětší svůj objem a nezezlátnou.
- Otevřete troubu. Muffiny nechte 5 minut odpočívat ve formičkách, poté je vyjměte a dejte na mřížku, aby vychladly. Na každý muffin natřete trochu pomazánky Nutella® a na ni pak cukrovou dekoraci. Muffiny ozdobte motýly, srdíčky nebo květinami.
Toto je speciální recept na den zamilovaných. Podlehněte vzrušení z valentýnských muffinů s pomazánkou Nutella® a vlašskými ořechy. Vyzkoušejte tento lahodný recept třeba hned!
