
Pohostinec Karlín založila společnost Premier Wines & Spirits, která otevřela restauraci s moderní českou kuchyní. Restaurace pořádá pravidelné brunche, které jsou velmi navštěvované a jejichž menu jsme se rozhodli ochutnat i my.

Na předkrm jsme zvolili vynikající tatarák z uzeného lososa, který nás naladil na další chody. Před tím hlavním se podával silný vývar se zeleninou, která byla akorát na skus. Polévku jsme si nalili sami, takže množství bylo jen a jen na nás. Hlavní chody byly servírované na velkém talíři. Velmi hezky na něm vypadaly malé burgery i trhané kusy masa, které byly výborně dochucené. Lahodně chutnali také ryby, jejichž speciality zdobily samostatný talíř. Nejvíc jsme si však pochutnali na marinovaných uzených žebrech v barbecue omáčce.

Hovězí USDA Black Angus Cheeseburger, slanina, cheddar, ledový salát, okurka, cibule, chilli majonéza, grenaille v popelu
Mezi dezerty, jejich množství bylo též jako polévka neomezené, nechyběl originálně upečený jablečný závin s příměsí perníkového koření, moc dobrý čokoládový dortík a palačinka, kterou kuchař usmažil přímo před námi a my si ji dochutili podle našich představ a chutí. To v nás zanechalo příjemnou vzpomínku na toto místo.

Čokoládový dortík s tvarohovo - hruškovým pyré
Brunch i celková atmosféra v nás zanechaly skvělý dojem. Restaurace má velmi příjemný personál, který dohlížel na bezproblémový chod a doléval prosecco. K dispozici jsme měli po dobu jídla také pitnou vodu v lahvi. V čase naší návštěvy zavítalo do restaurace mnoho rodin s dětmi, a to nejen pro výborná jídla, ale také díky velkému hracímu koutku pro děti, který vnímáme jako velké plus. Restaurace je tudíž ideální pro rodiny, které si chtějí s popovídat s přáteli a strávit zde hezký čas. I přes snaživost personálu byla však jídla studenější, což je jediné, co bychom Pohostinci Karlín vytkli.

Listový salát, marinovaná červená řepa, kozí sýr